Bedrooms 

A Bold, Burgundy Bedroom:

Before: This client felt like their bedroom was too blah – not enough drama and way too bright. Thick shades or curtains were a must. This client’s favorite color is deep burgundy, which worked well with the plan to amp up drama and block out light.

After:

To achieve this massive transformation, we worked with a contractor who ripped up and replaced the carpet with hardwood and painted the walls deep burgundy with an off white trim. Because we chose such a bold wall color, we went very neutral with all the soft features in the room (bedding, bench, curtains) and we chose to utilize nature and natural elements as design elements, which contrast beautifully with the burgundy walls.

Before:

After:

One of the most dramatic changes was the window treatment. We chose light colored blackout curtains and ran the curtain rod longer and taller than the actual physical window. This creates the illusion of a giant picture window while highlighting the room’s beautifully tall ceilings.

Before:

This hallway leading to the bedroom connects to a longer hallway via doorway. In our walkthrough we decided to make it appear as if the hallway were longer and separate from the bedroom by painting it a nice off white, the trim color used in the bedroom.

After:

The art in this space was chosen very intentionally. The large tapestry comes from a different room and became our XL fabric headboard for the bed. On the opposite wall we chose a trio of landscaped from artist Marc Anderson. I asked the client to think of something that they would truly love to wake up to everyday. These oil landscapes are beautiful and create an instant sensory experience in the morning.

This floor length mirror plays double duty – as a functional dressing tool and to reflect the original artwork, allowing it to be enjoyed from multiple vantage points.

A Sunny Update:

Working with the original decor and furniture, the room’s space was re-worked and a few new elements from other parts of the home were included. The only major purchase was a new, larger rug. This project was in conjunction with a wardrobe organizational overhaul. 

Re-interpret, Don’t Re-design:

Before

After

This is the same view as above – the bed and dresser switched walls, creating a larger floor space closer to the closets and entry. We angled the jewelry/lingerie chest in the corner to help break up the fabrics, save more space and for visual interest.

Before

After

We pulled this faux tree from an exercise room in the home to add height and greenery in a space with a lot of existing floral print. It helped dampen the yellow/pink color palette by adding a complimentary color.

Before

After

This beautiful TV cabinet was pulled to the small wall between the closets and it fits beautifully. We popped the decorator table in front of the window since it’s more of display table.

Beautiful Blue Guest Suite:

Sometimes a space can have all the right elements, but needs some tweaking and manicuring to bring out the truly incredible space that “can be”. This room had a major transformation with only minor additions – re-working the items within the space instead of re-designing.

Before:

After:

The biggest change in the space is obviously the arrangement of the furniture. Originally – the couch and bed did not fit and the gorgeous fireplace was not focal. By re-arranging the furniture, the room feels so much larger and true spaces for hospitality exist.

Before:

After:

Before:

This couch was so close to the fireplace, your knees might burn and the decor felt random and disconnected from the vibe of the room. During the walkthrough, we also talked about art placement and what should be focal. We decided to re-frame a piece in the room for the mantle and re-use this Bird piece elsewhere in the room.

After:

This mantle’s decor was updated by limiting the amount of decor, creating a carnival glass theme, and clustering like objects. We centered the potpourri to break up our “pillar and carnival glass” clusters. We chose to re-frame this vintage advertisement at 1910 Frameworkscreates a much more dramatic feel for over-the-fire than the previous piece (evoking the “Marie Antoinette Room” theme of this client).

Before:

After:

Before:

After:

The photo that was originally above the mantle is the perfect over-the-couch artwork. Now a true hospitality space exists; an area for guests to enter and drop their luggage, sit down and take off their shoes, and just relax enjoying their home away from home.

Before:

After:

Before:

This wall felt a little forgotten – and when the overhead light is off – dark. By pulling one of the nightstands to this wall, another moment is created and warmed by lamplight.

After:

%d bloggers like this: